Finnish Doodle ry -arvopohja

Arvopohjamme

Suomen Doodle kasvatus. Finnish Doodle ry.

Finnish Labradoodle, Goldendoodle ja Doubledoodle (FLD, FGD, FDD), cavapoo ja schnoodle. 

 KASVATUSTOIMINTA

Terveystutkitut jalostuskoirat (vähintään PEVISAn tai suositusten mukaiset tutkimukset).
Hyväluonteiset jalostuskoirat (ei esim arkuutta tai aggressiivisuutta).
Perusterveet jalostuskoirat (ei allergioita tai kroonisia arkea haittaavia vikoja tai sairauksia, ei jatkuvaa lääkitystä). 

MAINE

1. Terveystulokset
Annetaan ostajille jossain muodossa (dokumentista kopio, rek.nro, sukutauluun kirjoitettuna)
Minimivaatimukset
Micro ja miniature: polvet, silmät

Medium: silmät, polvet tai lonkat, mielellään molemmat

Maxi: lonkat, kyynärät, silmät

2. Sukutaulu
Sukutiedot annetaan mukaan, koska se takaa laadukasta  doodle kasvatusta. Mikäli sukutietoja ei annettaisi, meillä olisi kohta Suomessa iso populaatio doodleja, josta kukaan ei tiedä mitä niissä on. Kun laadukkaat kasvattajat antavat sukutiedot, se karsii ja erottaa pentutehtailijat joukosta. Valitettavasti Suomessakin on jo ollut havaittavissa sitä, että myydään labradoodlena sekoitusta, joka sitä ei ole. Tämän vuoksi pidämme todella tärkeänä kriteerinä laadukkaalle doodle- kasvatukselle, että sukutaulu lähtee aina pennunostajan mukaan. Näin pidämme oman toimintamme läpinäkyvänä ja rehellisenä ja näin turvaamme laadukkaan risteytys-rotujen kehityksen jatkossakin.

3. Info
Lyhyt info rodusta jokaiselle pennunkyselijälle, joko email tai kirjoitettu versio, mutta kirjallisena, näin leviää oikea tieto joka auttaa meitä jatkossa. Tärkeää, että kaikki kasvattajat jakaisivat aikalailla samanlaista infoa, jotta oikeanlainen tieto erilaisista doodleista leviää.

4. Tuki
Kasvattajan tuki pennun luovuttamisen jälkeen.

5. Ohjeet
Ruokinta-, hoito- ja turkinhoito-ohjeet pennun mukaan.

6. Asiallinen käytös
Ei haluta leimaantua riidanhaastaja kasvattajiksi. Ajatellaan kasvattajan olevan asiakaspalvelija pennunkyselijöille ja pentuperheille. Kirjoitetaan netissä asiallisesti ja keskustellaan kunnioittavasti.

7. Muiden mixien kasvatus
Finnish doodle kasvattajat haluavat olla maineeltaan tiettyyn risteytykseen keskittyviä ja laadukkaita kasvattajia. Suosittelemme maltillista muiden mixien kasvatusta, mutta jokainen toimii tässä oman harkinnan mukaan. Kuitenkin niin, että doodle kasvatus pysyy laadukkaana.

8. Pentuperheelle tarpeeksi tietoa pennun emästä ja isästä
Vähintään esim. emaililla kerrottu vanhempien luonteet jne, jotta pentuperheille muodostuu kuva millainen tuleva pentu voi olla mm. luonteeltaan. Pentuperheet tulee tavata emä, ja mahdollisuuksien mukaan myös isä. Se ei aina ole mahdollista, kun käytetään ulkopuolisia uroksia ja ne voivat asua kaukana.

Alla lista kasvattajista Suomessa, jotka ovat sitoutuneet tähän arvopohjaan:
Hugo Metsänheimo, Kennel Navajo (FLD)
Laura Sylvia, Ambiente's Dogs (FLD)
Sanna Vee, Kennel Toczkanafanga (FLD, FGD, FDD)
Camilla Pada, Villa Solbackens doodle (FLD, FGD, FDD)
Markus Kontturi, Kennel Alpilan (FLD, FGD, FDD)

Huom!

Jokainen kasvattaja tekee kasvatustyöstään omana persoonanaan ja toivomme pentuperheitä valitsemaan kasvattajan, jonka persoona ja tyyli kasvattaa miellyttää juuri heitä. Emme vastaa toistemme henkilökohtaisista valinnoista kasvatustyössä. Olemme ainoastaan sitoutuneet yhteiseen Arvopohjaamme, joka takaa laadukkaan doodle kasvatuksen Suomessa. Olemme doodle kasvattajien yhteisö Suomessa ja tavoitteenamme on laadukas ja läpinäkyvä doodle kasvatus maassamme. Mikäli olet aloittanut tai aloittamassa doodle kasvatusta, meihin saa olla yhteydessä ja mikäli voit sitoutua yllä esitettyyn arvopohjaan, otamme sinut mielellämme joukkoomme!


FINNISH DOODLE RY
Kuvat: Iinameri Koivusaari
Powered by Webnode Cookies
Create your website for free!